uitzicht-richting-bos_6a.jpg

Het creëren van een duurzame U

 

U Parkhotel heeft in februari 2019 het gouden Greenkey certificaat in ontvangst genomen. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van natuur en milieu, zonder dat u hiervoor hoeft in te leveren op comfort.

 

MVO - verklaring U Parkhotel

 

Wat is Greenkey: Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Als hotel met een Green Key keurmerk doen wij er alles aan om het milieu te sparen. Daarbij gaan we een stap verder dan wettelijk is vereist:


Creating a Sustainable U

  • Voor het U Parkhotel is een Green Team aangesteld. Zij houden zich bezig met de ontwikkeleing van nieuwe duurzaamheidsacties.
  • We gaan zuinig om met energie. Doordat het hotel wordt aangesloten aan de stadsverwarming, er energiezuinige verlichting aanwezig is en door middel van een warmtewiel besparen we energie. Het laatsgenoemde warmtewiel neemt warme lucht op en circuleert dat terug door het gebouw. De hotelkamers zijn voorzien van energy savers, zo is er alleen energieverbruik als een gast ook daadwerkelijk in de kamer aanwezig is.
  • In de hotelkamers word water bespaart door het gebruik van een speciaal type douchekop die het waterverbruik per douchebeurt aanzienlijk reduceerd.
  • We wassen niet meer dan nodig en gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.
  • Op de menukaart van ons restaurant staan gerechten die voornamelijk worden bereid met verse streekgebonden en biologische producten.
  • Met “Jeans on the Wall” heeft het U Parkhotel een unieke wandbekleding op de muren. “Jeans on the Wall” is een wandbekleding die gemaakt word van gerecyclede spijkerbroeken. Naast dat het er mooi uit ziet, veel warmte uitstraalt en geluiddempend is, is het een prachtig voorbeeld van circulariteit.


Na een overnachting in het U Parkhotel kunt u niet alleen weer fit beginnen aan een nieuwe werkdag, u heeft ongemerkt ook een bijdrage geleverd aan het behoud van natuur en milieu.

 

Hoe werkt Green Key?
De Foundation for Environmental Education beheert het Green Key Programma in Denemarken. In Nederland verzorgt Stichting KMVK (Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit) de uitvoering. 


Als gecertificeerd bedrijf voldoen we aan de normen die deze stichting stelt. Zij handhaven de normen in samenwerking met onafhankelijke keurmeesters, die regelmatig langskomen om een keuring te doen. Daarnaast houden ze documentatie bij in het online Green Key systeem, waar elke deelnemer in kan kijken. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wilt u meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl


De Green Key-normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties. 

Green Key U Parkhotel